Deto JO15-2 uit (8 april)

De buren overklast

 

door Rik Nijkamp

 

 

In het voormalige Almerveen gelegen bij de eerste dorpskern die inmiddels is verdwenen ligt het complex van ‘die rooi’n’. Rooi’n? Zie het als de 020 aanduiding voor de neuzen uit de hoofdstad die dit jaar geen kampioen worden. Om 10.15 liepen we gehavend naar Deto. Gijs en Jorrit moesten naar Checkpoint Charlie met school om de legendarische woorden ‘ich bin ein Berliner’ te leren. Sam en Olaf moesten met C1 mee, Thomas kon nauwelijks lopen en Sven Tukker had last van zijn knie. Gehavend dus. Dat was Deto trouwens ook.

 

Zoals altijd werden ook nu onze stormtroepen aangevuld: met keeper Renzo en Ties Hoften. Ook Joost Nijkamp en Dirk Vugteveen uit D1 zaten op de bank. Aan het materiaal kon het niet liggen, nu de tactiek nog. Gelukkig is dat prima belegd bij Herman en Herman. De mannen gespannen, de jongens zenuwachtig. Op papier is DOS beter: wij staan bovenaan.

 

Deze keer spelen we ook weer uit. De vorige wedstrijd speelden we op het knollenveld naast het oude kerkhof. Deto niet, catenaccio weet u het nog. Deto won toen zonder te voetballen. Vandaag zetten we dat recht. De trainers hoopten het, de jongens rekenden erop en de ouders eisten het. De ouders, ook wel de 5 voor 12 brigade genoemd. Vlak voor de aftrap zijn ze er. Enkelen missen die zelfs nog: oud en (de) jong.

 

De nummer 9 van Deto was de vorige keer onze plaaggeest en ook nu weer. Deto opende sterk en was 10 minuten lang de bovenliggende partij. Dos mocht van geluk spreken dat Deto de trekker niet overhaalde. Na 10 minuten kwam het vertrouwen weer bij. Halverwege de eerste helft was Dos duidelijk beter! Doorzetten van Stan betekende een kans voor Sako die de 0-1 binnentikte. Sako bedankte Stan kort daarop met een mooie pas. 0-2. Goed meeverdedigen van Pim en sterk voetbal van Sven Hospers die na een redding van de keep de 0-3 binnenschiet. Poeh, Deto wis niet wat hen overkwam. Inmiddels had nummer 9, de plaaggeest van Marick en Luuk Knol, het veld verlaten. Rust.

 

De suikers van kleine Herman in de rust werken. Direct na de rust klapte Dos er vol op en kreeg Stan direct een kans die de keep echter goed pakte. Niet veel later wordt Stan in de voet gespeeld via de sterk spelende Marten de Jong en schiet Stan de 0-4 binnen. Daarna maakt Joost zijn debuut in de C’s en later ook Dirk. Achterin zijn we aan het rommelen en dat past Samuel niet en die maait man en bal het strafschop gebied uit. Penalty. Renzo bekroond zijn goede wedstrijd met een strakke save van de penalty. Voorin blijven Pim en Stan gaan, een lobje van Pim gaat over.

 

Een strakke voorzet van Sako wordt door Stan hard naast gekopt. Mooie aanval na strak verdedigen van Joost. Een diepe pass van een goed spelende Luuk Bor op Sako betekend de 0-5. Kort daarop wordt de hoekschop van Luuk door Stan mooi ingekopt, 0-6. Een mooie aanval van Sven Hospers en Stan kende iets teveel tikkietakkie en de bal ging naast. Pim bleef er langs vliegen in de 2e helft. Een voorzet van Pim schoot Stan op de keep. Sven tukker schoot eerst in de rebound op de keep en toen nog een keer: 0-7. Deto in eigen huis kats vernederd. Mooie dag. Volgende week Kloosterhaar uit.