DETO-DOS’37 0-3 Verdiende overwinning voor Geel-Zwart

dd1dd2

 

 

 

 

 

 

VRIEZENVEEN – Nadat de gele en rode kruitdampen opgetrokken waren rondom het veld, kon binnen de lijnen de strijd aangegaan worden tussen beide kleuren. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft werd het pas in de tweede wat aantrekkelijker. Nadat Marc Meier de openingstreffer voor zijn rekening had genomen, ging DETO wat aandringen op de DOS-defensie. DOS’37 profiteerde van de ruimte die daardoor ontstond en aanvoerder Dennis Boshoeve voltrok het vonnis, door snoeihard de 0-2 binnen te koppen. Een kadootje (penalty) van de verder goed leidende scheidsrechter Vos, werd uitgepakt door Tom Hegeman die daarmee de eindstand van 0-3 liet aantekenen voor de Geel-Zwarten.

 

door Marc Dasselaar ©

Zoekend DOS’37, counterend DETO
Van een echte strijd was, zoals gezegd, in de eerste helft nog geen sprake. De wedstrijd begon voorzichtig en speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Wat speldenprikjes aan beide kanten en wat afstandsschoten brachten beide teams nog niet echt in de problemen. DETO zette een aantal keren een aanval op via de vleugels maar miste de precisie op de momenten dat het er op aan kwam. Na een half uur spelen zette DOS een mooie aanval op over meerdere schijven, waarna de bal bij Maarten Smit belandde. Maarten had een mooi schot in de gedachten, maar raakte de bal onvoldoende goed waardoor deze geen doel trof. Even later was het Jaap Mulderij die het twee keer achter elkaar probeerde met een schot uit de tweede lijn. Maar ook Jaap was hierin niet gelukkig. Het eerste schot ging via een been van een tegenstander net naast en het tweede verdween over de lat. De eerste helft waarin DOS veelal aan het zoeken was naar een goede opening en DETO loerde op een snelle counter, werd dus afgesloten met de beginstand van 0-0.

 

dd3

Foto : Jeroen Tempert © – Marc Meier ramt de 0-1 binnen

 

Veel DOS-publiek
In de tweede helft viel er dus meer te beleven. In de 53e minuut werd een voorzet vanaf de linker kant door Tom Hegeman op de lat gekopt. Goaltjesdief Marc Meier stond weer eens op de juiste plaats en schoot onberispelijk raak, 0-1 ! Grote vreugde natuurlijk bij het DOS-publiek, dat vanmiddag in grote getale aanwezig was. Daarna volgde er een periode van zo’n 15 à 20 minuten dat DOS’37 zich wat liet terugdringen. DETO zette wat meer druk en kwam een aantal keren dichtbij het doel van Patrick Nitert. De DOS-defensie liet echter zien dat ze vanmiddag niet van plan waren om iets weg te geven, hoewel er wel een enkele keer rommelig werd uitverdedigd. In de 70e minuut werd Stef van der Velden in het veld gebracht voor de moegestreden Wietse van ’t Spijker, mede in de hoop om het spelbeeld natuurlijk hiermee te laten keren. Door de meer aanvallende speelstijl van DETO kwam er ook meer ruimte vrij voor DOS’37 om te counteren. En in de 78e minuut was het dan zo ver. Na een afgeslagen aanval van DETO, werd er door DOS’37 gecounterd. Maarten Smit snelde over de rechterflank naar voren en gaf een strakke voorzet op de meegesnelde Dennis Boshoeve. De aanvoerder zelf maakte de mooiste treffer van de middag. Hij kopte de bal snoeihard in de touwen en zette zijn ploeg daarmee op een 0-2 voorsprong.

 

dd4

Foto : Jeroen Tempert © – Aanvoerder Dennis Boshoeve kust het DOS-logo na zijn schitterende kopbaltreffer (0-2)

 

Heerlijke eindstand 0-3
Enkele minuten later was het wederom de goed spelende Boshoeve, die het nog maar eens een keer probeerde. Dit maal trof zijn kopbal echter geen doel. In deze fase probeerde DETO natuurlijk nog wel wat terug te doen maar waren de roodhemden niet bij machte om de solide DOS-defensie pijn te doen. In de 88e minuut is er vervolgens geen of onvoldoende communicatie tussen keeper Patrick Loohuis en de goed voetballende (oud-DOS’37 jeugdspeler) Tom Smoes. Smoes kreeg de bal op zijn bovenbeen, maar scheidsrechter Vos zag een handsbal en legde de bal op de stip. Tom Hegeman pakte het kadootje maar al te graag uit en schoot daarmee zijn ploeg naar een heerlijke eindstand van 0-3. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Boshoeve nog een publiekswissel en werd vervangen door debutant Danny Kikkert.
Door deze 0-3 overwinning staat DOS’37 weer in de middenmoot van de 1e klasse D. DETO moet zich zorgen gaan maken, zij staan op een 12e plaats en houden op dit moment alleen Hulzense Boys en De Esch nog onder zich.

 

dd5

Foto : Jeroen Tempert © – De selectie van DOS’37 deelt de vreugde met haar supporters na de verdiende 0-3 zege

 

Volgende week zaterdag speelt DOS’37 een bekerwedstrijd op eigen veld. Tegenstander is dan v.v. Rigtersbleek uit Enschede.

 

DETO 1 vs DOS’37 1 : 0-3 (0-0)

 

Doelpunten : 53′ 0-1 Meier, 78′ 0-2 Boshoeve, 88′ 0-3 Hegeman

 

Arbitraal trio: M. Vos, G.J. ten Pas, R.M.Maessen

 

Gele kaarten : Timmerman, Smoes (beiden DETO), Baysoy, Bolte, Mulderij J. (allen DOS’37)

 

Toeschouwers : 1.250

 

Opstelling DOS’37 : Nitert (K), van ’t Spijker (van der Velden), Boshoeve (A), W. Kikkert, Baysoy, J. Mulderij, L. Mulderij (D. Kikkert), Smit, Meier (Bolte), Hegeman, Oude Booijink