Deel 3 UIT DE OUDE DOOS

Nu blikken we terug naar het seizoen 1988-1989, het seizoen waarin trainer Henk Hekman uit Daarleveen zijn debuut maakt en DOS’37 het kampioenschap pakt van de vierde klasse KNVB (de huidige derde klasse)

De laatste wedstrijd uit gespeeld tegen A.S.C. te Dalfsen. Hieronder het verslag destijds van de kampioenswedstrijd tegen A.S.C. Dalfsen.

DOS’37 Kampioen

Onze plaatselijke club DOS’37 moest in de laatste competitiewedstrijd aantreden tegen het sterke A.S.C. te Dalfsen. In deze ontmoeting zou de beslissing vallen of de Vriezenveense ploeg  de kampioensvlag kon hijsen, of dat het Nieuw Leusen met de eer zou gaan strijken. Aangemoedigd door een grote supportersschare (men schat de aanwezige Vriezenveense op 500) begon men aan het karwei. ’t Is meer een spannende dan mooie wedstrijd geworden. Dat de thuisclub het beste van het  spel had, laat zich begrijpen. Immers, zij konden vrij en frank voetballen, terwijl DOS, zoals is gezegd de hele adem van de naaste concurrent in de nek voelde en hierdoor nauwelijks de zenuwen in bedwang kon houden.

Grappig was het optreden van de uitstekende leidende scheidsrechter, de heer Jansen uit Apeldoorn. Een man die de situatie volledig aanvoelde. Toen op zeker moment het gezang van de DOS aanhang verflauwde, speelde hij een moment voor dirigent, waarop het gezang weer aanzwol tot fortissimo. De eerste helft van de wedstrijd gaf een gelijkopgaande strijd te zien. De thuisclub zocht vanaf het begin de aanval, terwijl DOS meer een afwachtende houding aannam. Toch had DOS in de 15e minuut succes. Een prachtige aangegeven bal van Gerben Meijers bracht Barry Schipper in de schietpositie en deze faalde niet, 0-1. Dat was een prachtige opsteker  voor de Vriezenveners. Verbeten vocht A.S.C. voor de gelijkmaker en in de 33e minuut moest de staander doelman Meijer te hulp komen om een keihard schot van spitsspeler Dwars te stuiten. De tweede helft kenmerkte zich tot een fel aanvallend A.S.C. Steeds maar weer beukte men op de DOS defensie, maar met uitblinker doelman Meijer in de hoofdrol wist men doorboring te voorkomen. In de 78e minuut maakt Henry Dasselaar aan alle onzekerheid een eind, toen hij op een pass van Steinvoort een tegenstander omspeelde en beheerst scoorde, 0-2.

ASC vond het toen blijkbaar wel goed, want de stoom was van de ketel. Nat het eindsignaal van scheidsrechter Jansen werd het veld overstroomd door DOS supporters. De Supporters Vereniging van DOS’37 bood bloemen aan. Hierna werden de spelers op de schouders genomen en onder luid gezang naar de kleedkamer gedragen. DOS had het waar gemaakt, het kampioenschap was een feit.