Dedemsvaart JO15 – 2 thuis (zaterdag 23 september)

Elk begin is moeilijk

 

Dos ’37 JO15-2: het kampioensteam van het afgelopen seizoen onder de bezielde leiding van Herman en Herman. Na de zomer is het gehele team, op 3 spelers na, vervangen door nieuw bloed. Ook de trainer, hoewel dat wel gerelateerd bloed is. Maarten is de zoon van kleine Herman. Of we er vertrouwen in hebben? Maarten en Jacco zijn beide militairen en onze natuurlijk goed opgevoede millenials hebben nog niet allemaal de bikkel status.

 

In de voorbereiding werden bekerwedstrijden gespeeld. Daar wou ik het bij laten. Vandaag is het voor het ecchie en komt Dedemsvaart op bezoek. Gelijk aan ons Vjenne ook een veenkolonie van weleer. De dedemsvaart was een kanaal van zo’n 40km waar mensen aan zijn gaan wonen. Aldus ontstond Dedemsvaart. Waar zo’n dorp groot in kan zijn? Reinier Paping, Youssef Hersi en Miss Montreal zijn er geboren. Ach daar zetten wij Tot de nek in de drek en de Gerben Lowik Classic tegenover. 1-1 dus.

 

De wedstrijd. Vanaf aftrap had Dedemsvaart overwicht. Het was voor de trainers even wennen waar de heren goed tot hun recht komen. Dat is in zo’n wedstrijd goed te lezen. Na hard werken achterin won het voetbal van Dedemsvaart en kon onze keeper Sven de bal niet langer tegenhouden. 0-1. Zo kijkend naar de wedstrijd vraag je je af of JO15-2 met zoveel nieuw bloed wel in de 2e klasse hoort. De tijd zal het leren.

 

Een harde doffe knal van de tegenstander knalt hard op de paal. Oef dachten Wes en Niels.. dat ging net goed. Een snelle uitbraak van Dos werd goed gekeerd door hun keeper. De linies zijn goed aangesloten. De hoge bal over onze achterste linie wordt opgepikt door de spits van hen. 0-2. Op snelheid eruit gelopen. Kort daarop betekend een goed afstandsschot de 0-3. Sven komt 5cm te kort om de bal uit het doel te tikken. We krijgen het nog een paar keer spannend achterin door slecht samenspel. Het is even wennen.

 

Doen we dan niets? Jazeker wel. Nadat de achterhoede op snelheid het verloor en we 0-4 achter komen is onze lange spits Nick scherp en schiet de 1-4 binnen. Het publiek begint te morren. Het vochtige gras naast het veld wordt door de zon mooi verlicht. De vrijgekomen geuren van de honden uitlaatplaats verrijken de lucht langs het veld. Op het gras mogen de

fecaliën blijven rusten i.t.t. op straat. Voor alle duidelijkheid: het was dus niet de aanwezige hond van de familie Smelt.

 

Rechtspoot Nout vliegt erlangs op links, maar mist de laatste pass. Kort daarop speelt Chiel goed in op Mattijs die voorlangs schiet. We gaan iets beter voetballen. Dan zien we Niels opeens hinkelen. Last van zijn hamstrings. Even checken bij Fysio Twenterand, gekleurde stickers erop en doorlopen toch? Bloedprikken was niet nodig aldus Niels. Gelukkig ging het later weer en kon hij weer meedoen. Rust.

 

Na de rust speelt Dos beter. Echter, onze doelgerichtheid is te laag. We komen er niet door. En als je zelf niet scoort…. 1-5 na een snelle uitbraak van Dedemsvaart. Ook valt de 1-6 te makkelijk. Weer gaat de bal erover en worden we eruit gelopen op snelheid. De buitenspel val zal ons soelaas bieden. Iets voor de training.

 

Na onnodig gepingel achterin wordt het bijna 1-7. Maar als gezegd spelen we niet slecht de 2e helft of geloofd de tegenstander het wel? Na een mooie aanval landt het schot van Nout op de vingertoppen van de keeper van de tegenstander. Ook Nick schiet op de keeper na een mooie aanval. De daarop volgende uitbraak betekent wel de 1-7. Het slotakkoord is voor de keeper van de tegenstander die een schot van Nout perfect pakt.

 

Volgend weekend naar die Rooi’n. Dos 37 JO15-2 ook.