Clubinfo

De zaterdagvereniging DOS’37 oftewel  “Door Oefening Sterk” werd opgericht op 15 juni 1937. De eerste zes jaren was men lid van de Nederlandse Christelijke Voetbalbond.

In het seizoen 1945-1946 nam het standaardelftal voor het eerst deel aan de competities van de TVB en in 1948 werd in deze klasse het kampioenschap behaald, waardoor men promoveerde naar de KNVB.

 

Met een onderbreking van slechts één seizoen komt DOS’37 al weer 67 seizoenen uit in de KNVB.

 

Momenteel heeft de vereniging meer dan 800 leden, waarvan er maar liefst 650 zijn te bewonderen op de groene grasmat. De accommodatie is onlangs flink opgeknapt en inmiddels staat er een ultramodern clubhuis met een verdieping, inclusief een personenlift en een toiletruimte voor mindervaliden. De toegangspoort is misschien wel één van de grootste en mooiste hekwerken in amateur voetballend Nederland, ooit gekscherend ‘Anfield Road’ genoemd door een Griekse reporter, tijdens een bezoek aan het sportpark.

 

De jeugdopleiding staat bij DOS’37 hoog aangeschreven en heeft in de wijde omgeving een goede naam opgebouwd. Hoewel de verrichtingen van de prestatieteams momenteel op een te laag niveau plaatsvinden, wordt er achter de schermen en op het veld, hard aan gewerkt om het verloren gegaan terrein te herstellen. Momenteel spelen twee jeugdteams in de A-categorie, DOS JO-19-1 en DOS JO15-1. DOS’37 JO13-1 speelt in de B-categorie in de 1e klasse en alle overige jeugdteams spelen maximaal in de 2e klasse.

Sinds vorig seizoen is de vereniging een vernieuwde weg ingeslagen en is men begonnen vorm te geven aan het Technisch Voetbalplan. DOS’37 is nu officieel gecertificeerd door de KNVB voor haar jeugdopleiding. Een mooie stap voorwaarts!

Naast gekwalificeerde trainers heeft het bestuur van DOS’37, als bewakers van dit plan naast een Technisch Manager ook een Hoofd Opleiding Jeugdvoetbal aangesteld. Zij behoren er op toe te zien, dat de trainingen en wedstrijden volgens het Voetbalplan verlopen. Zij hebben als hoofdtaak het voetbaltechnische beleid uit te dragen richting trainers en leiders van de teams en zijn opgenomen als adviseurs van de Technische Commissie. Het Technisch beleid is er dan ook op gericht om zoveel mogelijk met eigen opgeleide spelers op een zo hoog mogelijk niveau te presteren.

 

DOS’37 start het nieuwe seizoen 2016-2017 met drie senioren-prestatieteams en zes senioren-recreatieteams, twee Damesteams, twee G-voetbalteams, één Beloftenteam en één 45-plusteam, terwijl de jeugdafdeling met negen juniorenteams, één meidenteam, zeventien pupillenteams en één miniteam zal starten.

Elke vakantie zal er bij DOS’37 een jeugdactiviteit worden georganiseerd op het kunstgrasveld, voor alle Vriezenveense schoolkinderen, van diverse leeftijdsgroepen. In de winterstop is er voor alle pupillen een uitgebreid scala aan winteractiviteiten, georganiseerd door de Activiteitencommissie van de Jeugdafdeling en is er het traditionele M&M-Kerstzaalvoetbaltoernooi. Aan het eind van het seizoen zijn er diverse toernooien, extern en intern, waaronder het 4×4-Wim Brandtoernooi en het Hutspottoernooi om de Erwin Braakhuisbokaal en de Klaas Harmscup, voor alle leden van DOS’37.

 

Om zich aan te melden bij DOS’37 kan men een formulier downloaden op de clubwebsite www.dos37.nl en deze ingevuld opsturen naar info@dos37.nl

 

Uiteraard kan men zich ook direct opgeven in het clubhuis van DOS’37 waar elke zaterdagochtend de Algemeen Jeugdcoördinator aanwezig is, om een ieder met plezier te woord te staan.

 

Clubgegevens:

 

Accommodatie

Sportpark Het Midden

Schout Doddestraat 46

7671 GT Vriezenveen

Telefoon: 0546 – 561970

 

Opgericht: 15 juni 1937

 

Tenue:                                                                    

Shirt    : Geel/zwart gestreept

Broek   : Zwart

Kousen: Zwart

 

Internet: www.dos37.nl