Clubinfo

De zaterdagvereniging DOS’37 oftewel  “Door Oefening Sterk” werd opgericht op 15 juni 1937. De eerste zes jaren was men lid van de Nederlandse Christelijke Voetbalbond.

In het seizoen 1945-1946 nam het standaardelftal voor het eerst deel aan de competities van de TVB en in 1948 werd in deze klasse het kampioenschap behaald, waardoor men promoveerde naar de KNVB.

 

Met een onderbreking van slechts één seizoen komt DOS’37 al weer 69 seizoenen uit in de KNVB.

 

Momenteel heeft de vereniging minstens 770 leden, waarvan er 540 zijn te bewonderen op de groene grasmat. De accommodatie is onlangs flink opgeknapt en inmiddels staat er een ultramodern clubhuis met een verdieping, inclusief een personenlift en een toiletruimte voor mindervaliden. Blikvanger is de toegangspoort, misschien wel één van de grootste en mooiste hekwerken in amateurvoetballend Nederland.

 

De jeugdopleiding bij DOS’37 zit momenteel volop in de lift. De verrichtingen van de prestatieteams bevinden zich momenteel af op eerste klasse niveau. Achter de schermen en op het veld, wordt er hard aan gewerkt om het niveau op te krikken richting hoofdklasse. Momenteel spelen vijf jeugdteams in de 1e klasse, DOS JO-19-1, JO17-1, JO15-1, JO13-1, en DOS JO10-1. Alle overige jeugdteams spelen maximaal in de 2e klasse.

Sinds 2015 is de vereniging een vernieuwde weg ingeslagen en is men begonnen vorm te geven aan het Technisch Voetbalplan. DOS’37 is nu officieel gecertificeerd door de KNVB voor haar jeugdopleiding. Een mooie stap voorwaarts!

Naast gekwalificeerde trainers heeft het bestuur van DOS’37, als bewakers van dit plan een Hoofd Opleiding Jeugdvoetbal aangesteld. Hij behoort er, samen de technische commissie op toe te zien, dat de trainingen en wedstrijden volgens het Voetbalplan verlopen. Hij heeft als hoofdtaak het voetbaltechnische beleid uit te dragen richting trainers en leiders van de teams en is opgenomen als adviseur van de Technische Commissie. Het Technisch beleid is er dan ook op gericht om zoveel mogelijk met eigen opgeleide spelers op een zo hoog mogelijk niveau te presteren.

 

DOS’37 start het nieuwe seizoen 2018-2019 met drie senioren-prestatieteams en zeven senioren-recreatieteams, één Damesteam, drie G-voetbalteams, terwijl de jeugdafdeling met acht juniorenteams, twaalf pupillenteams en één miniteam zal starten.

In de vakantie zal er bij DOS’37 een jeugdactiviteit worden georganiseerd op het kunstgrasveld, voor alle Vriezenveense schoolkinderen, van diverse leeftijdsgroepen. In de winterstop is er voor alle pupillen een uitgebreid scala aan winteractiviteiten, georganiseerd door de Activiteitencommissie van de Jeugdafdeling en is er het traditionele M&M-Kerstzaalvoetbaltoernooi. Aan het eind van het seizoen zijn er diverse toernooien, extern en intern, waaronder het 6×6-Wim Brandtoernooi en het 6×6-Hutspottoernooi om de Erwin Braakhuisbokaal en de Klaas Harmscup, voor alle leden van DOS’37.

 

Om zich aan te melden bij DOS’37 kan men een formulier downloaden op de clubwebsite www.dos37.nl en deze ingevuld opsturen naar info@dos37.nl

 

Clubgegevens:

 

Accommodatie

Sportpark Het Midden

Schout Doddestraat 46

7671 GT Vriezenveen

Telefoon: 0546 – 561970

 

Opgericht: 15 juni 1937

 

Tenue:                                                                    

Shirt    : Geel/zwart gestreept

Broek   : Zwart

Kousen: Zwart

 

Internet: www.dos37.nl