Clubinfo

De zaterdagvereniging DOS’37 oftewel  “Door Oefening Sterk” werd opgericht op 15 juni 1937. De eerste zes jaren was men lid van de Nederlandse Christelijke Voetbalbond.

In het seizoen 1945-1946 nam het standaardelftal voor het eerst deel aan de competities van de TVB en in 1948 werd in deze klasse het kampioenschap behaald, waardoor men promoveerde naar de KNVB.

Met een onderbreking van slechts één seizoen komt DOS’37 al weer 70 seizoenen uit in de KNVB.

Momenteel heeft de vereniging minstens 796 leden, waarvan er 535 zijn te bewonderen op de groene grasmat. De accommodatie is onlangs flink opgeknapt en inmiddels staat er een ultramodern clubhuis met een verdieping, inclusief een personenlift en een toiletruimte voor mindervaliden. Blikvanger is de toegangspoort, misschien wel één van de grootste en mooiste hekwerken in amateurvoetballend Nederland.

De jeugdopleiding bij DOS’37 zit momenteel volop in de lift. De verrichtingen van de prestatieteams spelen zich momenteel met name af op eerste klasse niveau. Achter de schermen en op het veld, wordt er hard aan gewerkt om het niveau op te krikken richting hoofdklasse. Momenteel speelt het hoogste jeugdteam (JO19-1) in de hoofdklasse en vijf jeugdteams (JO17-1, JO15-1, JO13-1, JO11-1) in de 1e klasse, alle overige jeugdteams spelen maximaal in de 2e klasse.

Sinds 2015 is de vereniging een vernieuwde weg ingeslagen en is men begonnen vorm te geven aan het Technisch Voetbalplan. DOS’37 is nu officieel gecertificeerd door de KNVB voor haar jeugdopleiding. Een mooie stap voorwaarts!

Met ingang van het seizoen 2019-2020 start DOS’37 met een nieuw project Gelijke Kansen. Dit project is erop gebaseerd om bij DOS’37 alle pupillen dezelfde kansen te bieden. Evenveel trainingsmogelijkheden en gelijkwaardige trainingen per leeftijdscategorie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze aanpak een veel beter fundament biedt voor het ontwikkelen van de jeugdspelers.

Spelers tot en met de leeftijdscategorie JO10 (voorheen eerstejaars E-spelers) worden in een veilige omgeving -zonder prestatiedrang van buitenaf- opgeleid, waarbij ontwikkeling op elk niveau voorop staat. Bij de jeugdteams in de categorie JO8, JO9 en JO10 vindt er geen gerichte selectie plaats op basis van voetbaltechnische kwaliteiten. Zij spelen in de wedstrijdvorm 6 tegen 6 op een kwart voetbalveld.

Bij DOS’37 moet ieder kind gelijk zijn, nu en in de toekomst. Daarnaast blijkt dat het scouten enorm lastig is voor de lange termijn. Vaak blijken op jonge leeftijd aangemerkte talenten op latere leeftijd voorbij te worden gestreefd door kinderen die een enorme ontwikkeling doormaken. De ontwikkeling van de jeugdspelers heeft op jonge leeftijd een nogal grillig verloop en volgt vaak geen strakke diagonale lijn.

Door in de leeftijdscategorieën tot 10 jaar gelijke kansen aan te bieden, maken meer spelers kans op prestatievoetbal in de toekomst. Gaan spelers over naar de JO11-teams, spelen zij in de wedstrijdvorm 8 tegen 8 op een half voetbalveld. Vanaf dan wordt er meer gericht geselecteerd op kwaliteit. Alle jeugdvoetballers binnen DOS’37 over een langere periode meer gelijke kansen bieden om zich optimaal te ontwikkelen en plezier te laten beleven aan het voetballen.

Naast gekwalificeerde trainers heeft het bestuur van DOS’37, als bewakers van dit plan een tweetal Hoofd Opleiding Jeugdvoetbal aangesteld. Zij behoren er, samen de technische commissie op toe te zien, dat de trainingen en wedstrijden volgens het Voetbalplan verlopen. Zij hebben als hoofdtaak het voetbaltechnische beleid uit te dragen richting trainers en leiders van de teams en zijn opgenomen als adviseur van de Technische Commissie. Het Technisch beleid is er dan ook op gericht om zoveel mogelijk met eigen opgeleide spelers op een zo hoog mogelijk niveau te presteren.

DOS’37 start het nieuwe seizoen 2019-2020 met drie senioren-prestatieteams en acht senioren-recreatieteams, twee Damesteam, drie G-voetbalteams, terwijl de jeugdafdeling met zeven juniorenteams, dertien pupillenteams en één miniteam zal starten.

In de vakantie zal er bij DOS’37 een jeugdactiviteit worden georganiseerd op het kunstgrasveld, voor alle Vriezenveense schoolkinderen, van diverse leeftijdsgroepen. In de winterstop is er voor alle pupillen een uitgebreid scala aan winteractiviteiten, georganiseerd door de Activiteitencommissie van de Jeugdafdeling en is er het traditionele M&M-Kerstzaalvoetbaltoernooi. Aan het eind van het seizoen zijn er diverse toernooien, extern en intern, waaronder het 6×6-Wim Brandtoernooi en het 6×6-Hutspottoernooi, voor alle leden van DOS’37.

Om zich aan te melden bij DOS’37 kan men een formulier downloaden op de clubwebsite www.dos37.nl en deze ingevuld opsturen naar info@dos37.nl

Clubgegevens:

Accommodatie

Sportpark Het Midden

Schout Doddestraat 46

7671 GT Vriezenveen

Telefoon: 0546 – 561970

Opgericht: 15 juni 1937

Tenue:                                                                    

Shirt    : Geel/zwart gestreept

Broek   : Zwart

Kousen: Zwart

Internet: www.dos37.nl