Beschamend verlies DOS’37

Door Herman Kottier

Onder zeer slechte weersomstandigheden ging DOS’37 beschamend en verdiend onderuit in en tegen Hierden. De vereniging fleurde haar 65-jarig bestaan op met de tweede zege van dit seizoen: 3-2.

De eerste kans voor de gasten was in de zevende minuut voor Ronald te Morsche na prima aanspelen van Menno Kamphuis. Hij verzuimde de Vriezenveners op voorsprong te zetten door zijn boogbal over het doel van Nick Grootkarzijn te laten verdwijnen. Dat deed wel Jaap Mulderij, die de hoekschop van Nick Wennink bij de eerste paal binnenkopte: 0-1. 

Daarna werd het spel van het team van trainer Kenan Durmuşoğlu slechter. De scherpte was er niet, het aanspelen van de spelers werd dramatischer en op het veld was in de opbouw gebrek aan onderlinge communicatie. Daar profiteerde Hierden uitstekend van door bij rust via treffers van Gert Boonen en Donovan Bock met 2-1 te leiden.

Als Dominique Denzel na ruim een uur spelen zijn ploeg op 3-1 had gezet, mochten de gasten blij zijn, dat de thuisploeg meerdere kansen onbenut liet. Wout Kikkert moest nog de bal van de doellijn halen om de 4-1 te voorkomen. DOS’37 kon in de resterende tijd geen vuist meer maken. Het had zelfs een eigen doelpunt van Hierden nodig om de achterstand te verkleinen. 

Dat kon het dramatische optreden van de Vriezenveners niet verhullen. Hierden pakte volledig verdiend de drie punten: 3-2. Daarmee werd de feestvreugde extra vergroot aan het begin van de feestavond ter gelegenheid van het jubileum.

Hierden – DOS’37 3-2 (2-1)

Score: 23′ Jaap Mulderij 0-1, 37′ Gert Boonen 1-1, 43′ Donovan Bock 3-1, 68′ eigen doelpunt Hierden.

Geel: Kamphuis.

Opstelling DOS’37: Nitert (K), Middelkamp, Olde Olthof, Poelakker, W. Kikkert, Fokke (59′ L. Kikkert) Wennink, Mulderij, Boers, Kamphuis, Te Morsche.