Bennekom-DOS’37 3-1 zuur verlies op Sportpark Eikelhof

door Marc Dasselaar ©

BENNEKOM – Na een late start (15.15 uur) van de wedstrijd begonnen de Vriezenveners, die het vandaag moesten doen zonder Oude Booijink en Huiskes, sterk in Bennekom maar nam de tegenstander het heft na zo’n 20 minuten in handen. Na een klein half uur leidde slecht wegwerken voor het DOS-doel tot de eerste tegentreffer. Vlak na rust volgde de tweede na een verdedigende fout en leek het dat Bennekom de wedstrijd onder controle had. DOS’37 leverde echter nog een slotakkoord en 10 minuten voor het einde kwam de aansluitingstreffer.  In een alles of niets poging van DOS’37 profiteerde Bennekom in de extra speelminuten nog, door het maken van de beslissende 3-1.

Zoals gezegd begon DOS’37 sterk aan de wedstrijd. Dit leidde al snel tot enkele gevaarlijke schoten op het doel van Bennekom. In de 7e minuut stoomde Boshoeve op en pegelde de bal van zo’n 25 meter snoeihard op het doel. Doelman de Haan kon nog net zijn hand tegen de bal krijgen waardoor deze net langs de buitenkant van de paal achter de lijn verdween. Even later probeerde ook Hegeman het met een hard schot welke helaas ook maar net naast ging. Toen kwam er een fase waarin Bennekom wat beter ging voetballen. Hoewel het tempo niet echt hoog lag wisten ze elkaar goed te vinden. In de 24e minuut ging een hard schot vlak voor het doel van Nitert langs. Enkele minuten later weer een schot welke deze keer ruim voorlangs en over de achterlijn ging. Ondanks protesten van de DOS-sers gaf de verder goed leidende scheidsrechter van Munster een onterechte hoekschop. Deze werd hard voor het doel gebracht en kon door de Vriezenveners onvoldoende weggewerkt worden. De bal belandde uiteindelijk voor de voeten van van Ginkel die de bal in het net wist te werken: 1-0.  Dit was tevens de ruststand.

 

Na rust leek er dus nog van alles mogelijk te zijn. Na enkele minuten werd die hoop echter snel teniet gedaan. Een verdedigingsfout aan DOS-zijde werd keihard afgestraft door wederom van Ginkel, die de bal hard en onhoudbaar binnenschoot. Er volgde een periode waarin Bennekom beter speelde dan DOS’37 zonder daarbij echter effectief te zijn. In de 55e minuut paste  trainer Agteres een dubbele wissel toe:  Slomp en Koebrugge verlieten het veld voor van ’t Spijker en Broekate. Tien minuten later werd ook van der Velden gewisseld voor Meier en ging DOS’37 met wat meer bravoure spelen. Dit leidde wel tot meer druk op de Bennekomse defensie maar het zat de Vriezenveners nog niet echt mee. In de 75e minuut knalde L. Mulderij nog een keer op het doel maar zijn poging ging via een been van een tegenstander net naast. Enkele minuten later ontving Meier de bal in de 16 meter en ging daar vervolgens erg gemakkelijk naar de grond. Uiteraard trapte de scheidsrechter daar niet in en gaf DOS’37 geen strafschop.

 

In de 82e minuut kreeg DOS’37 een vrijeschop aan de linkerkant van het veld. Deze werd door Baysoy voor het doel van Bennekom gebracht waar Boshoeve liet zien dat hij kopsterk is en de bal op fraaie wijze binnenwerkte. Met nog zo’n 10 minuten te spelen kon er dus misschien toch nog een puntje gepakt worden in Bennekom? DOS’37 nam nog meer risico en uiteraard leverde dat ook mogelijkheden op voor de tegenstander. Bennekom kwam enkele keren gevaarlijk voor de dag en Nitert bracht in deze fase 2 a 3 keer op fantastische en katachtige wijze redding en hield daarmee DOS in de race. In de extra tijd waarin DOS’37 nog steeds vol voor de gelijkmaker ging is het dan toch Bennekom dat alsnog profiteerde van de geboden ruimte. Met een laatste counter scoorde Bennekom de 3-1 en besliste daarmee de wedstrijd. Direct daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd ten einde. In de nabespreking met beide trainers gaf trainer Agteres aan deze middag een zure nederlaag te hebben opgelopen. Twee defensieve fouten zetten de tegenstander in het zadel en DOS’37 was vanmiddag niet bij machte deze achterstand weer om te buigen. Op naar volgende week. De uitwedstrijd in Vriezenveen bij buurman DETO. Nieuwe ronde, nieuwe prijzen !

 

Bennekom 1 vs DOS’37 1 : 3-1 (1-0)

 

Doelpunten : 26′ 1-0 van Ginkel, 47′ 2-0 van Ginkel, 81′ 2-1 Boshoeve, 96′ 3-1 Rekmans

 

Scheidsrechter: M. van Munster uit Hellendoorn

 

Gele kaarten : Sissing (Bennekom)

 

Toeschouwers : ?

 

Opstelling DOS’37 : Nitert (K), Koebrugge (van ’t Spijker), Boshoeve (A), Kikkert. Baysoy, J. Mulderij, L. Mulderij, Smit, van der Velden (Meier), Hegeman, Slomp (Broekate)