Belangrijke winst DOS’37 op Nunspeet

Belangrijke en dik verdiende overwinning van DOS’37 op Nunspeet (3-1)
DOS’37 startte deze wedstrijd zeer voortvarend en was in de 3e min al succesvol. De 1-0 voorsprong bleef echter maar 10 min op het fictieve scorebord staan (er werd vandaag op het     kunstgrasveld gespeeld zonder scorebord) want Nunspeet kwam al snel weer op gelijke hoogte. Dat duurde echter ook niet lang, met een prachtige aanval kwamen de Vriezenveners weer op voorsprong en wisten die lange tijd vast te houden tot ca.10 min voor het einde van de wedstrijd. Toen werd met een derde treffer de wedstrijd in het slot gegooid en konden de 3 broodnodige punten worden bijgeschreven. 3 dik verdiende punten!

 

 

Na het eerste fluitsignaal op het koude en gure voetbalveld in Vriezenveen waren het de geel-zwarten die vol gas begonnen aan de strijd. En al in de 3e min was het meteen raak. Maarten Smit ging er vandoor en zette de bal strak voor het doel. Lennard Mulderij kopte de bal echter op de lat en de terugspringende bal kwam in bereik van vd Velden die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen. Stef schoot de bal keurig binnen en zette z’n ploeg daarmee al vroeg in de wedstrijd op 1-0 voorsprong.

 

10 Minuten later kwam Nunspeet jammer genoeg al weer snel langszij. Bij een van de aanvallen van DOS op het doel van Nunspeet werd de bal hoog weggewerkt. Een kopbal van een DOS verdediger rond de middellijn belandde in de voeten van Daalmeijer die snel opstoomde richting het doel van keeper Bakker en hem het nakijken gaf. Stand 1-1.

De vreugde van de Nunspeters was echter maar van korte duur. 3 Minuten na de gelijkmaker was het Maarten Smit die wederom opstoomde over de rechter flank. Smit zette de bal voor op van de Velden die op sterke wijze de bal aannam en wegdraaide van zijn tegenstander. Hij zag Wennink in kansrijke positie staan en legde de bal breed. Wennink verschalkte met een zeer beheerst schot keeper Abma en tekende daarmee de 2-1 voorsprong aan. Een werkelijk prachtig uitgevoerde aanval en doelpunt!

 

In deze fase van de wedstrijd was het met name DOS die de lakens uitdeelde. Het prima spel van de geel-zwarten zag er weer passievol en verzorgd uit, iets wat we de laatste tijd wel ietwat gemist hadden. De gedreven thuisploeg vergat echter voor rust een veilige marge in te bouwen. Nunspeet probeerde natuurlijk wel het een en ander maar wist niet vaak in kansrijke positie te komen. Een minuut of 10 voor de theepauze kreeg Nunspeet een vrijetrap op 25 mtr van het doel. Bakker tikte de ingeschoten bal echter keurig over de lat en wist samen met zijn hardwerkende medespelers tot de rust het doel schoon te houden. Ruststand 2-1.

 

Na rust zagen we een sterker uit de kleedkamer komend Nunspeet. De withemden zetten DOS’37 stevig onder druk maar wisten daarbij maar heel weinig doelrijpe kansen te creëren. Het compact spelend DOS was deze middag een moeilijk te verschalken team! De DOSsers weerden zich met een stevig portie werklust en kwamen met snelle uitvallen diverse malen gevaarlijk voor het Nunspeetse doel. Dit spelbeeld duurde tot ca. 10 min voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Het was weer Smit die de bal naar voren bracht en hij zag Piljic op het randje van de 16 mtr vrijstaan. Piljic knalde de bal vervolgens hard in de touwen en stelde daarmee de overwinning veilig.

 

Ondanks de ruime extra speeltijd die scheidsrechter Hoving nodig achtte om bij te tellen, was Nunspeet niet meer bij machte om nog verandering in de uitslag te brengen. Na 3 nederlagen op rij mochten de DOSsers het zoet van de overwinning weer proeven en zagen we weer lachende gezichten het veld verlaten.

 

Met dezelfde dosis inzet en passie kan dit team vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd. Op het programma van volgende week staat de Vriezenveense derby tegen buurman DETO. Als de weersomstandigheden het toelaten wordt er om 14.45 uur weer afgetrapt op Sportpark Het Midden.