Appel & Citroen DOS’37 VR1 Kampioen

De dames van DOS’37 VR1 hebben woensdag 22 mei geschiedenis geschreven, door ongeslagen kampioen te worden in hun klasse, middels een doelpuntloos gelijkspel, in een ware thriller tegen naaste concurrent SVZW VR1.

Kampioensfoto DOS’37 VR1 seizoen 2018-2019Foto: Jeroen Tempert

Koploper DOS’37 VR1 had op de laatste speeldag een voorsprong van twee punten op de nummer twee van de ranglijst SVZW VR1, zodat een puntendeling voldoende zou zijn voor de Vriezenveense Ladies.

Anne Kromkamp was haar directe tegenstander geregeld de baasFoto : Jeroen Tempert

De eerste helft ging DOS’37 voortvarend van start en deelde enkele speldenprikjes uit op het Zwaluwendoel, zonder echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant kwamen de dames van SVZW een paar keer gevaarlijk door, maar telkens was de keepster van DOS’37 Jitske Oord een grote sta-in-de-weg, door tot twee keer binnen vijf minuten een snijdend schot tegen het aluminium te werken. Ruststand 0-0.

Keepster Jitske Oord pareert opnieuw een schot in de kruisingFoto: Jeroen Tempert

De tweede helft moesten de dames van DOS’37 vol aan de bak, daar de Zwaluwen-dames vol ten aanval trokken om de noodzakelijke overwinning te pakken. Echter de verdediging van DOS’37 stond deze avond haar ‘mannetje’ o.l.v. Marjolein Boshoeve-Schoonderbeek en Daniëlle Smelt. Het bleef tot het eind toe billen knijpen voor zowel de DOS-dames als het 100-koppig publiek. SVZW bleef volop de aanval zoeken, maar ‘man of the match’ keepster Jitske Oord verkeerde in bloedvorm, door de ene mooie redding na de andere uit de mouw te schudden.

De meest verbeten duels waren op het middenveld te aanschouwenFoto : Jeroen Tempert

Mooi voetbal was het geenszins van beide kanten, maar de spanning vergoedde veel, waardoor alle toeschouwers tot het eind op het puntje van de bankjes zaten. Eén mooie kans was er nog aan DOS-zijde te bewonderen, zo’n vijf minuten voor tijd, maar de snoeiharde volley van Lisanne Vos met haar linker chocoladebeen scheerde maar net over de deklat van het Zwaluwendoel.

Lisanne Vos passeert haar ‘mannetje’ Foto : Jeroen Tempert

In de 62e minuut vond de prima leidende scheidsrechter Jan Smelt het welletjes en floot voor het einde van een ware thriller, waarna de ontlading van het team van trainer Richard Smit en leidster Linda Handel enorm was. De feestvreugde op het kunstgrasveld was een lust voor het oog voor de vele toeschouwers, waarbij de TC-leden Michiel Snippe en Harold Meijers de bloemen overhandigden. De kers op de taart werd overhandigd aan de captain van het team Anja Lamberts, in de vorm van de kampioensschaal, waarna het feest losbarstte.
Appel & Citroen DOS’37 VR1 is kampioen…!

“Appel & Citroen, DOS’37 VR1 is kampioen”

Het team van DOS’37 bestaat uit: Marjolein Boshoeve, Mariëlle Dubbink, Anne Kromkamp, Anja Lamberts, Rianne Lemans, Kristel Marsman, Angelique Nijen Twilhaar, Diantha Olsman, Jitske Oord, Daniëlle Smelt, Annemijn Tijhuis, Daniëlle Vos, Lisanne Vos, Elise van Wijk, trainer Richard Smit en leidster Linda Handel.

TC-voorzitter Michiel Snippe overhandigt de bloemen aan leidster Linda Handel
De schaal kon in de lucht na een enerverende wedstrijdFoto : Jeroen Tempert
Aan toeschouwers geen gebrek tijdens de kampioenswedstrijd van DOS’37 VR1
Kampioene Daniëlle Smelt met haar beide dochtertjesFoto : Jeroen Tempert
De nichtjes Anja Lamberts, Lisanne Vos, Daniëlle Vos met de schaalFoto : Jeroen Tempert
Marjolein Boshoeve, Kristel Marsman, Diantha Olsman, Annemijn Tijhuis, Rianne Lemans, Jitske Oord poseren trots met de schaalFoto : Jeroen Tempert
‘Sterkhouders’ Marjolein Boshoeve en Angelique Nijen Twilhaar……supertrotsFoto : Jeroen Tempert