• Wim Brand toernooi mooie afsluiter van het seizoen voor de jongste jeugd!

• Afgelopen seizoen hebben we met de jongste jeugd het voetbalseizoen traditioneel afgesloten met het Wim Brand toernooi, al weer de 11e editie.

Als eerste stond het toernooi voor de JO8, JO9 en JO10 teams op het programma en onder perfecte omstandigheden kwamen de eerste kinderen iets over half 9 het sportpark opgerend en werden ze door toernooi-coördinator Marc Meier ingedeeld in groepjes. Rond kwart voor 9 werd er afgetrapt en al snel was het  plezier goed te horen in de omgeving. Zomerse melodieën schalden uit de speakers en de kinderen deden hun  uiterste best om daar nog een klein beetje bovenuit te komen.

• Er werd gespeeld in 2 poules van 5 teams en na de poulewedstrijden stond er een dik verdiende drinkpauze op het schema. Toen de dorst gelest was, werden de finalewedstrijden gespeeld.

Nadat eerst de wedstrijden voor de plekken 3 tot en met 10 gespeeld waren was het tijd voor de finale. Deze wedstrijd, onder toeziend oog van alle aanwezige kinderen en ouders, ging tussen Ajax en Heracles. Na een spannende wedstrijd bleken spelers van Heracles de sterkste en gingen er met de gouden medaille vandoor.

• Ondertussen stroomden ook de spelers en speelsters van de JO11, JO1, MO13 en JO14 het sportpark op. Tom Braakhuis, dit deel van het toernooi verantwoordelijk voor de coördinatie, heette de spelers welkom en nadat de groepjes waren ingedeeld kan er iets na 11.00 uur gefloten worden voor de eerste wedstrijd.

Ook nu werd er flink gestreden en deed iedereen zijn uiterste best om de felbegeerde medaille mee naar huis te mogen nemen. Het toernooi werd gespeeld in 2 poules van 4 teams. Na de poulewedstrijden en ook nu weer een dik verdiende drinkpauze werd er via een knock-out ronde duidelijk welke teams er als beste uit de verf kwamen.

• De eindstrijd ging tussen Leeds United en Crystal Palace. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en het werd dan ook een spannende wedstrijd waarbij het er enorm fanatiek aan toe ging. Met het minimale verschil wist Leeds United de eindstrijd met 2-1 te winnen en hiermee beslag te leggen op de gouden medaille!

Al met al kijken we terug op een heerlijke voetbalochtend en gelukkig kunnen we nog even nagenieten aan de hand van de vele foto’s van Bert Aman.