5 mei 2018 Deto uut

In deze dagen is de kleur rood niet aan de winnende hand… maar om nu nog meer zout in de die wond te gooien (of was dat NAC die dat deed?). Het hield de gemoederen slechts beperkt bezig op de tribune: de acceptatie was er al weken. Al tijden triomfeert het rood niet meer, laten we daar dan vandaag ook maar niet op hopen.

 

 

 

De derby tegen Deto werd gespeeld op het hoofdveld van Deto. Goed geregeld! Leuk dat de jongens daar ook eens op mogen spelen. Vandaag waren onze familieleden, vrienden, buren en kennissen die hun nazaten bij Deto hadden ‘zitten’ onze tegenstanders. Een schamper hoi, stoer kieken en doorlopen. Zachtjes mompelend ‘D…koppen’.

 

 

 

Fier prijkend op een groot bord achter het veld staat ‘door eendracht tot overwinning’: het is ons onbekend welk bedrijf dat is, maar vandaag zagen wij dat voor onszelf wel zitten. Voor de wedstrijd even nog een rappe check hoeveel spelers Deto van een ander (hoger) elftal erin heeft staan. Wij telden er 2, wij hadden er een: geen probleem. Vanaf de aftrap waren de verhoudingen helder: rood wint vandaag niet.

 

 

 

Van afstand knalde Chiel de 0-1 binnen met een geweldige knal. Het wedstrijd verloop was leuk om te zien, zeker omdat Dos sterker was. Met veel gevoel voor theater solliciteerde Niek openlijk voor de toneelschool. Spelen tegen je vriendjes is leuk, dat wil je winnen. Dos was iets onrustig in de opbouw: zenuwen? De standaard regels als over de middenlijn gooit de midhalf in vergaten we te pas en te onpas. Een knal van Nick geblokt. Nout krijgt de bal in de buik: aan zijn reactie te zien was het er vlak onder… Een hoog schot van Chiel is een prooi voor de keeper.

 

 

 

Een slechte corner betekende een uitbraak en de volledig onnodige 1-1. We werden er achterin op snelheid uitgelopen. Niet veel later werd Chiel op 20 meter van het doel gevloerd. Hij krulde de vrij trap geweldig achter de verkeerd opgestelde keeper: 1-2. Nieks jiu jitsu voor beginners werd door de scheidrechter niet gewaardeerd. Ook Niels was druk bezig met judo met zijn directe tegenstander: menig fysiek duel werd uitgevochten. Rust.

 

 

 

Na de rust start Deto feller. Een smerige overtreding op Nout wordt terecht bestraft met geel en Dos staat dus even met 1 man meer. Een te korte terugspeelbal was een cadeautje voor Niels: 1-3. We speelden in deze fase goed samen. Douwe op Mattijs, Mattijs op Nick en Niels net niet. Mooie acties. Goed doorzetten van onze voorhoede bood onze gastspeler Luuk de ruimte om de 1-4 binnen te schieten. Een voorzet van Jesse beland bijna in het doel, Luuk schiet hard in de handen van de keeper en een bal voor open doel wordt door Nout knap over het doel gewerkt. We winnen bij de rooi ‘n.

 

 

 

Volgende week thuis tegen Excelsior.