18 mei 2018 Daarle thuus

Ard van Moosie, Inge P. van ’n Tip en vele andere bekenden: ze waren weer eens in ’t mooie en nijvere Vjenne. Dit keer met hun kroost, althans in ieder geval een deel daarvan. De Daarlese FC was op bezoek bij Dos.

 

De eerste 10 minuten werd Dos weggespeeld en kwam nauwelijks van haar eigen helft af. Gelukkig zag de trainer van Daarle in dat dat de wedstrijd niet ten goede kwam en nam direct maatregelen. Bij het goed spelende Daarle werd tactisch door gewisseld en u raad het al: Dos werd beter.

 

Na 15 minuten werd het 1-0 door Niels en kort daarop schoot Daarle uit haar slof: 1-1. Met een beetje geluk kreeg Dos een penalty toegekend en Niels twijfelde niet 2-1. Eerlijk gezegd ontging het me later wie de 3-1 binnen knalde: volgens mij was het Chiel op een strakke pass van Nout. Dos voetbalde een erg sterk 2e deel van de eerste helft met ballen op de paal, lat, keeper of vlak langs het doel. Iedereen ramde er vrolijk op los. Kort na de 3-1 was het rust.

 

Na de thee in de kleedkamer speelden we op deze donderdagavond op het knollenveld naast de stamper de tweede helft. Wes was er wel, maar speelde niet. Niet dat hij ruzie had met de trainers, maar hij speelde niet. Het was ook niet zo dat hij niet was verschenen op de training, maar hij speelde gewoon niet. Hij had zijn pols gebroken al voetballend in de vakantie. Trainen kan ook excessief…

 

Direct na rust kreeg Daarle een penalty. Harm wou het shirt van de tegenstander te graag vasthouden. Focus, haar in model, handschoenen strak en denkend aan vorige week: ‘toen pakte onze Sven het penalty!’. De tegenstander legde aan en schoot…..JA! Weer was het Sven die een penalty stopte! En door…. Het werd kort daarop 3-2 door nr. 6: Guus P. van Daarle. Een knappe redding van Sven die de bal naar de zijkant stompte maar Guus kreeg alle ruimte en ramde de bal diagonaal in het doel. Au. Wordt het dan nog spannend?

 

4-2. Dos kreeg meerdere aanvallen en de zoveelste aanval betekende 4-2. Het samba voetbal uit het tweede deel van de eerste helft waren we wel kwijt. Niek ramde de 5-2 binnen en beloonde zijn goede spel met een doelpunt. Daarle drong later nog wel aan en realiseerde de 5-3, maar de punten blijven in Vriezenveen.

 

Na deze avond staan we 4e. Wat als we het seizoen niet zo slap zouden zijn begonnen? Zaterdag a.s. zijn we vrij: woensdag 23 mei spelen we om 19.00uur bij Svzw. Die staan 1
punt onder ons met een wedstrijd minder gespeeld.